Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Τα 10 ακριβότερα σε δημοπρασίες το 2020
[Drive]: Τα 10 ακριβότερα σε δημοπρασίες το 2020

[Drive]: Τα 10 ακριβότερα σε δημοπρασίες το 2020

Η πανδημία δεν έβαλε φρένο ούτε στην όρεξη ούτε στο πορτοφόλι των συλλεκτών. Ποια όμως ήταν τα δέκα ακριβότερα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν σε δημοπρασίες ανά τον κόσμο το 2020;

Στις δημοπρασίες της χρονιάς που μας πέρασε, μεταξύ αυτών των κορυφαίων δέκα αυτοκινήτων, τα πέντε που αποτελούν το κορυφαίο κουιντέτο είναι όλα από την ίδια φίρμα: Την Bugatti! Και οι πέντε τους ανήκουν φυσικά στην προπολεμική περίοδο.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι από αυτές τις πέντε Bugatti, για τις τρεις οι πλειοδότες ήταν από την ίδια δημοπρασία κατά τη διάρκεια της οποίας, δημοπρατήθηκε επίσης μια Lamborghini Miura P400 SV Speciale του 1971, το #10 σε αυτό το Τοπ 10. Επρόκειτο για τη δημοπρασία «Passion of a Lifetime» του οίκου Gooding & Company που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αθροιστικά, αυτό το «Τοπ 10» αντιπροσωπεύει αξία πάνω από 61 εκατομμύρια δολάρια ή το αντίστοιχο των 50,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, μόνο το κορυφαίο αυτοκίνητο κατακυρώθηκε στον πλειοδότη με επταψήφια νούμερο. Παραδόξως, μόνο μία Ferrari υπήρχε σε αυτόν τον κατάλογο. Και μάλιστα δεν ήταν «παλιό» κομμάτι, ούτε ο συνήθης ύποπτος, κάποια 250GTO δηλαδή, αλλά ένα αγωνιστικό μοντέλο που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’00.

Άλλη μια σημείωση αφορά τα τρία πρωτότυπα της Alfa Romeo , τα B.A.T.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!