Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: TikTok -Προσοχή! Επικίνδυνη ευπάθεια ασφαλείας αφήνει εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών!
[Digital Life]: TikTok -Προσοχή! Επικίνδυνη ευπάθεια ασφαλείας αφήνει εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών!

[Digital Life]: TikTok -Προσοχή! Επικίνδυνη ευπάθεια ασφαλείας αφήνει εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών!

H Check Point Research (CPR) έφερε στο φως πρόσφατα μια ευπάθεια στη λειτουργία “Εύρεση φίλων” του TikTok που παρακάμπτει τις προστασίες απορρήτου του. Αν η συγκεκριμένη ευπάθεια δεν αντιμετωπιζόταν θα επέτρεπε σε έναν εισβολέα την πρόσβαση στις λεπτομέρειες του προφίλ χρηστών και στους αριθμούς τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό τους, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων πληροφοριών για χρήση σε κακόβουλη δραστηριότητα στο μέλλον.

Οι ερευνητές της CPR βρήκαν δύο φορές ελαττώματα ασφαλείας στο TikTok. Τα προσβάσιμα στοιχεία προφίλ μέσω της πιο πρόσφατης ευπάθειας περιλαμβάνουν τα εξής: αριθμό τηλεφώνου, ψευδώνυμο, εικόνες προφίλ και avatar, μοναδικά αναγνωριστικά χρήστη, καθώς και ορισμένες ρυθμίσεις προφίλ, όπως αν ο χρήστης είναι follower ή αν το προφίλ του είναι κλειδωμένο.

Πως οι εισβολείς μπορούν να εκμεταλλευθούν τη συγκεκριμένη ευπάθεια:

1. Δημιουργία λίστας συσκευών (device IDs) που θα χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση των διακομιστών του TikTok.

2. Δημιουργία λίστας με tokens συγκεκριμένης περιόδου λειτουργίας (κάθε token ισχύει για 60 ημέρες) που θα χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση των διακομιστών του TikTok.

3. Παράκαμψη του μηχανισμού υπογραφής μηνυμάτων HTTP του TikTok χρησιμοποιώντας τη δική τους υπηρεσία υπογραφής, που εκτελείται στο παρασκήνιο.

4. Σύνδεση όλων των παραπάνω τροποποιώντας αιτήματα HTTP, αγνόηση αυτών αι χρήση διαφόρων tokens και device IDs για να παρακάμψουν τους μηχανισμούς προστασίας του TikTok.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!