Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Τέλος το Fortnite από το App Store και το Play Store! Στα χαρακώματα Apple, Google και Epic!
[Digital Life]: Τέλος το Fortnite από το App Store και το Play Store! Στα χαρακώματα Apple, Google και Epic!

[Digital Life]: Τέλος το Fortnite από το App Store και το Play Store! Στα χαρακώματα Apple, Google και Epic!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Fortnite αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα «φαινόμενο» για τη βιομηχανία του gaming, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τεράστια ανάπτυξη της Epic (γεμίζοντας με εκατομμύρια δολάρια τα ταμεία της). Ωστόσο, όσο γιγαντώνεται η Epic σίγουρα οι υπεύθυνοι της δεν βλέπουν με ιδιαίτερο καλό μάτι το γεγονός ότι θα πρέπει να καταβάλλουν ένα σεβαστό ποσό στα stores (Apple App Store και Google Play Store) που «φιλοξενούν» το Fortnite ακολουθώντας έτσι τη πολιτική τους. Συγκεκριμένα, στο store της Apple, το Fortnite φέρνει στα ταμεία της Epic κοντά στα 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα από τις in-game αγορές που πραγματοποιούν οι παίκτες. Από αυτά λοιπόν ένα 30% πηγαίνει στα χέρια της Apple, ποσό που μεταφράζεται στα 600.000 δολάρια.

H Epic και ο ιθύνων νους της, Tim Sweeney, αισθάνονται ότι η συγκεκριμένη πολιτική, τόσο από τη πλευρά της Apple όσο και από την Google ότι τους ρίχνει οικονομικά και δεν είναι πλέον συμφέρουσα, για αυτό και πήρε τη απόφαση να παραβιάσει αυτή τη συμφωνία. Ειδικότερα, έδωσε τη δυνατότητα στους gamers μέσω του δικού της in-game purchase συστήματος να «παρακάμπτουν» τις αγορές μέσω του εκάστοτε Store και ουσιαστικά να αγοράζουν με direct τρόπο virtual αντικείμενα. Όπως αντιλαμβάνεστε η συγκεκριμένη τακτική δεν άρεσε καθόλου στην Apple και στην Google (συνιστά παραβίαση της πολιτικής τους), οι οποίες προχώρησαν στην άμεση αφαίρεση του Fortnite από τα store της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!