Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Τέλος εποχής για την Olympus… Προς πώληση το τμήμα των φωτογραφικών μηχανών!
[Digital Life]: Τέλος εποχής για την Olympus… Προς πώληση το τμήμα των φωτογραφικών μηχανών!

[Digital Life]: Τέλος εποχής για την Olympus… Προς πώληση το τμήμα των φωτογραφικών μηχανών!

Η Olympus ανήκει σίγουρα ανάμεσα στις πιο ιστορικές εταιρείες που σχετίζονται με την κατασκευή φωτογραφικών μηχανών, έχοντας διαγράψει μια πορεία δεκαετιών (εμφανίστηκε στο προσκήνιο τη δεκαετία του 1930). Μάλιστα, η Olympus συνέβαλλε τα μέγιστα και στην καθιέρωση του mirrorless design, το οποίο ήρθε να γεμίσει το κενό ανάμεσα σε μία DSLR και μια compact κάμερα. Ωστόσο, ένα καλό όνομα δεν είναι ικανό πάντοτε να σε κρατήσει για πάντα στον αφρό, για αυτό και η ιστορική εταιρεία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την αγορά των καταναλωτικών προϊόντων στις φωτογραφικές μηχανές.

Όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω business unit αναμένεται να πουληθεί στην Japan Industrial Partners, η οποία είναι γνωστή από την αναβίωση των VAIO που έλαβε χώρα πίσω στο 2014. H αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, η Olympus στον τομέα των φωτογραφικών μηχανών βρισκόταν σε καθοδική πορεία, παρά τις προσπάθειες που είχαν κάνει οι υπεύθυνοι της για να την κρατήσουν ζωντανή. Η JIP αναμένεται να συνεχίσει να πουλάει φωτογραφικές κάμερες χρησιμοποιώντας όλη την τεχνολογία και τεχνογνωσία της Olympus, ωστόσο δεν γνωρίζουμε εάν θα διατηρηθεί και η ονομασία του γνωστού brand. Η Olympus δεν δραστηριοποιείται μόνο στις φωτογραφικές μηχανές, αλλά παράλληλα έχει μεγάλη παρουσία και στον ιατρικό τομέα και σε άλλους είδους τομείς και εφαρμογές που σχετίζονται με τον χώρο του B2B.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!