Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Στην Ινδία θα κατασκευάζονται πλέον τα iPhone
[Digital Life]: Στην Ινδία θα κατασκευάζονται πλέον τα iPhone

[Digital Life]: Στην Ινδία θα κατασκευάζονται πλέον τα iPhone

Νομοτελειακά, οι “χρυσές μέρες” της φθηνής παραγωγής προϊόντων στην Κίνα, κάποτε θα τελειώσουν. Πολλές εταιρείες ήδη αρχίζουν να στρέφονται σε άλλες χώρες για την παραγωγή των προϊόντων τους, ακόμα και να την “επαναπατρίζουν”. Οι τελευταίες πληροφορίες για την Apple επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Σύμφωνα με το Nikkei Asia, η Apple θα αρχίσει να χρησιμοποιεί εργοστάσια σε Ινδία και Βιετνάμ για την παραγωγή των προϊόντων της. Βέβαια, αυτό οφείλεται όχι μόνο στο αυξανόμενο κόστος εργασίας στην Κίνα, αλλά και στις τεταμένες σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, οι οποίες ίσως δεν εξομαλυνθούν ούτε επί Biden. Το iPhone 12 θα αρχίσει να παράγεται στην Ινδία μέσα στο Q1 2021 ενώ iPads και HomePods θα αρχίσουν να παράγονται στο Βιετνάμ.

Σημειώνεται πως το HomePod κατασκευαζόταν εξ’αρχής και στο Βιετνάμ αλλά η Apple μεγαλώνει τον όγκο παραγγελιών της προς τη συγκεκριμένη κατασκευαστική μονάδα. Επίσης, AirPods και MacBooks θα παράγονται στο Βιετνάμ. Πάντως, τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως η Apple θα αλλάξει και… συνεργάτες. Η Foxconn, η οποία κατασκευάζει τα iPhones εδώ και πολλά χρόνια, έχει επενδύσει $270 εκ για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Vitenam.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!