Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Sony Cognitive Processor XR: H Sony αλλάζει τους κανόνες, κάνοντας το άλμα από τις Smart στις Intelligent Bravia (XR) TVs!
[Digital Life]: Sony Cognitive Processor XR: H Sony αλλάζει τους κανόνες, κάνοντας το άλμα από τις Smart στις Intelligent Bravia (XR) TVs!

[Digital Life]: Sony Cognitive Processor XR: H Sony αλλάζει τους κανόνες, κάνοντας το άλμα από τις Smart στις Intelligent Bravia (XR) TVs!

Το 2021 ξεκινάει πολύ δυναμικά για το τμήμα τηλεοράσεων της Sony, καθώς στο πλαίσιο της φετινής CES (η οποία λόγω της πανδημίας διεξάγεται σε online-only μορφή), η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε το δικό της «όραμα» για τον κόσμο των τηλεοράσεων. Λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της CES 2021 είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια καλή γεύση από τις νέες Bravia XR, οι οποίες θα επιχειρήσουν να μας ταξιδέψουν σε ένα κόσμο, όπου η προβαλλόμενη εικόνα μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης θα προσεγγίζει τις δυνατότητες της ανθρώπινης όρασης. Με την επεξεργασία εικόνας να βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η Sony επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να διαφοροποιηθεί από τον «πόλεμο» των LEDs και πράγματι με βάση αυτά που είδαμε στην παρουσίαση της καθίσταται σαφές ότι πρόθεση της είναι να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.

Ο Cognitive Processor XR αποτελεί το επίκεντρο της καινοτομίας που μας υπόσχεται η Sony, αποτελώντας έναν dedicated imaging επεξεργαστή που αντικαθιστά το X1 Ultimate και συνενώνει ουσιαστικά τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και του machine learning με την «γνωστική νοημοσύνη» (Cognitive Intelligence), η οποία στοχεύει στο να αναπαραστήσει τον τρόπο που οι άνθρωποι ακούν και βλέπουν, βασιζόμενοι στα αισθητήρια όργανα τους. Πρόκειται για μια νέα και εντελώς διαφορετική προσέγγιση, η οποία αποτελεί το επόμενο εξελικτικό στάδιο στην εικόνα για τη Sony.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!