Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Kaspersky: Πως θα καταλάβετε εάν ένα messaging app είναι ασφαλές;
[Digital Life]: Kaspersky: Πως θα καταλάβετε εάν ένα messaging app είναι ασφαλές;

[Digital Life]: Kaspersky: Πως θα καταλάβετε εάν ένα messaging app είναι ασφαλές;

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με τη νέα πολιτική απορρήτου του Whatsapp. Η Anna Larkina, senior researcher στην Kaspersky, σχολιάζει αναφορικά με τους νέους αυτούς κανονισμούς: «Τίποτα δεν είναι πραγματικά δωρεάν και, δυστυχώς, το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο για δωρεάν υπηρεσίες σημαίνει ότι, ουσιαστικά, πληρώνουμε με τα δεδομένα μας. Τα κοινωνικά δίκτυα, ορισμένοι messengers και μηχανές αναζήτησης κερδίζουν χρήματα από τη διαφήμιση, και όσο πιο εξατομικευμένα είναι τόσο το καλύτερο. Στην πραγματικότητα, το Facebook και άλλες εταιρείες το κάνουν αυτό μέσω των υπηρεσιών τους τα τελευταία χρόνια. Τα καλά νέα είναι ότι: 1) Οι περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, είναι διαφανείς σχετικά με τις πολιτικές τους και 2) Το WhatsApp δεν διαβάζει τις συνομιλίες σας, επειδή περιλαμβάνει end-to-end κρυπτογράφηση. Το μόνο που εντοπίζει είναι τεχνικές πληροφορίες και πληροφορίες λογαριασμού».

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, η ενσωμάτωση Facebook και WhatsApp θα συνεχίσει να αυξάνεται και οι χρήστες θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιο επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών είναι άνετοι και ποιες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων προτιμούν. Ευτυχώς, υπάρχει μια ποικιλία από εναλλακτικές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και προς το παρόν οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους τι είναι καλύτερο για τους ίδιους», καταλήγει.

Ποιος messenger, όμως, είναι ασφαλέστερος για τους χρήστες; Ο Victor Chebyshev, mobile threat researcher στην Kaspersky, αναφέρει: «Οι περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σήμερα είναι σχετικά ασφαλείς, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση κατά την αποστολή μηνυμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!