Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ζεεχόφερ: Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες
[CNN Greece]: Ζεεχόφερ: Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες

[CNN Greece]: Ζεεχόφερ: Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες

Αλληλεγγύη προς τις χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από τις μεταναστευτικές ροές ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και τόνισε την ανάγκη ταχείας μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού Δικαίου Ασύλου.

«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμεμόνες την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου φτάνουν πολλοί μετανάστες. Από κοινού με την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία προσπαθεί η Γερμανία να διατηρήσει το τρένο εν κινήσει», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ μετά την τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του στην ΕΕ και τάχθηκε και πάλι υπέρ της πρώτης εξέτασης της αίτησης ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι, όπως εξήγησε, να συμμετάσχουν όλες οι χώρες της ΕΕ στην υποδοχή μεταναστών. Εφόσον δεν πειστούν όλοι για αυτό, θα πρέπει να υπάρξουν άλλες δυνατότητες για αλληλεγγύη, όπως η οικονομική στήριξη ή η διάθεση αστυνομικών στην FRONTEX, πρόσθεσε.

«Το διακύβευμα για την Ευρώπη τώρα είναι να δείξει ότι η ευρωπαϊκή καρδιά χτυπά και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και δύσκολες καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ και δεσμεύθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση, κατά την διάρκεια της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα αγωνιστεί πολύ πολύ δυνατά για την μεταρρύθμιση του Δικαίου Ασύλου.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΕΕ θέλει έως το τέλος Ιουνίου να άρει όλους τους περιορισμούς μετακίνησης στο εσωτερικό της, οι οποίοι είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και να αποκαταστήσει πλήρη ελευθερία κίνησης στον χώρο Σένγκεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!