Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Yeni Safak: Έτοιμο το Oruc Reis για έρευνες ανατολικά της Κρήτης
[CNN Greece]: Yeni Safak: Έτοιμο το Oruc Reis για έρευνες ανατολικά της Κρήτης

[CNN Greece]: Yeni Safak: Έτοιμο το Oruc Reis για έρευνες ανατολικά της Κρήτης

Η Άγκυρα προετοιμάζεται για την αποστολή του ερευνητικού Oruc Reis στα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης ώστε να κάνει έρευνα για φυσικό αέριο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Yeni Safak» υπό τον τίτλο «Έτοιμη η άδεια της Κρήτης».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα , η πρώτη αποστολή του πλοίου θα γίνει στο τεμάχιο 15 κάτω από την Κρήτη στο πλαίσιο της συμφωνία που συνήψε η Τουρκία με τη Λιβύη. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως το εν λόγω τεμάχιο είναι «υπό ελληνική κατοχή».

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται, σύμφωνα με το sigmalive.com , πως οι έρευνες θα ξεκινήσουν εντός του έτους αφότου η Άγκυρα ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη για τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας που συμφωνήθηκαν με τη Λιβύη.

«Η Τουρκία δηλώνει πλέον ανοιχτά την πρόθεσή της για έρευνες και γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κρήτης», σημειώνει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα και κατηγορεί την ελληνική πλευρά πως, εκμεταλλευόμενη την εσωτερική αναταραχή στη Λιβύη, ανακοίνωσε το 2011 «μονομερείς» σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης.

Το 2014 η Ελλάδα διακήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την αδειοδότηση δύο τεμαχίων, του τεμαχίου 15 και 20 που βρίσκονται κάτω από την Κρήτη, ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της φιλο-κυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, το μισό του τεμαχίου 15 είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!