Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ξάνθη: Οικογένεια με αυτιστικό παιδί κινδυνεύει με έξωση λόγω των γειτόνων
[CNN Greece]: Ξάνθη: Οικογένεια με αυτιστικό παιδί κινδυνεύει με έξωση λόγω των γειτόνων

[CNN Greece]: Ξάνθη: Οικογένεια με αυτιστικό παιδί κινδυνεύει με έξωση λόγω των γειτόνων

Ένα 16χρονο παιδί με αυτισμό και η οικογένειά του απειλούνται με έξωση καθώς οι γείτονες έκαναν παράπονα στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που μένουν, στην Ξάνθη .

«Η κατάσταση που βιώνει η οικογένεια μου είναι απαράδεκτη, είναι ένας αγώνας που τον βιώνεις κάθε μέρα κι αντί να έχεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν τους βρίσκεις απέναντι σου… Οι ιδιοκτήτες με μισήκαρδιά μάς είπαν να βρεθεί μια λύση. Ποια είναι η λύση; Να πάμε να μείνουμε άλλου….Το κράτος είναι ανύπαρκτο για οικογένειες σαν τη δική μου δεν έχει έρθει ποτέ στο σπίτι ψυχολόγος ή κοινωνικήλειτουργός να μας στηρίξει», λέει ο πατέρας, Ευάγγελος Ευαγγέλου, στον ΑΝΤ1.

Εδώ και επτά χρόνια ο 16χρονος με τους γονείς του ζουν στα Πηγάδια της Ξάνθης. Ο Θανάσης μπορεί να είναι διαφορετικός, ποτέ όμως δεν ενόχλησε κανέναν, όπως λέει η οικογένεια.

«Τα άτομα με αυτισμό έχουν τα θέματα τους μερικές κραυγές μπορεί να κάνουν φασαρία…αυτή η κατάσταση έχει ενοχλήσει ορισμένους ; την κοινωνία ; το χωριό; Έχουμε στεναχωρηθεί αφάνταστα εμένα μου έχουν κοπεί τα πόδια… Έχουν υπάρξει και άνθρωποι που μας έχουν βοηθήσει δεν έχω παράπονα… Το αποτέλεσμα είναι ότι μας ζήτησαν να βρούμε άλλου να μείνουμε», υπογραμμίζει ο κ. Ευαγγέλου.

Η αλλαγή περιβάλλοντος όπως λέει ο πατέρας του 16χρονου, μπορεί να έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ψυχολογία του παιδιού, που έχει μάθει να ζει στο χωριό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!