Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Βρούτσης: Μειώθηκαν 1 δισ. τα έσοδα του ΕΦΚΑ λόγω κορωνοϊού – Διασφαλισμένες οι συντάξεις
[CNN Greece]: Βρούτσης: Μειώθηκαν 1 δισ. τα έσοδα του ΕΦΚΑ λόγω κορωνοϊού – Διασφαλισμένες οι συντάξεις

[CNN Greece]: Βρούτσης: Μειώθηκαν 1 δισ. τα έσοδα του ΕΦΚΑ λόγω κορωνοϊού – Διασφαλισμένες οι συντάξεις

Μείωση στα έσοδα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, με τον Γιάννη Βρούτση αφενός να διαβεβαιώνει ότι θα καλυφθούν από τον κρατικόπροϋπολογισμό και αφετέρου να καθησυχάζει ότι οι συντάξεις είναι απολύτως διασφαλισμένες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας στο πλαίσιο ενημέρωσης της Βουλής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης το «κόστος» της υγειονομικής κρίσης για τον ΕΦΚΑ αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβληθούν νωρίτερα τα αναδρομικά των επικουρικώνσυντάξεων, ενώ τον Οκτώβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά κύριων συντάξεων. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, μεταξύ των οποίων και αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν.

Σε ότι αφορά στον ΕΦΚΑ, τόσο ο Γιάννης Βρούτσης όσο και ο διοικητής του Χρήστος Χάλαρης υποστήριξαν ότι η πορεία του ταμείου εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων που σχετίζονται -μεταξύ άλλων- με την επανεκκίνηση της οικονομίας, την καταβολήεισφορών από μη μισθωτούς που μεταφέρθηκε χρονικά λόγω κορωνοϊού, τις εισφορές που δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη μέσω του δώρου Πάσχα.

Ο Γιάννης Βρούτσης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ – «υπήρχαν συντάξεις που τις έκρυβαν και επιβεβαιώθηκε, αφού βρέθηκαν 16.000 ακαταχώρητες και κρυμμένες στα συρτάρια», είπε και έκανε γνωστό ότι 578 συντάξεις βγήκαν για πρώτη φορά ψηφιακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!