Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Βρούτσης: Δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα με το επίδομα αδείας
[CNN Greece]: Βρούτσης: Δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα με το επίδομα αδείας

[CNN Greece]: Βρούτσης: Δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα με το επίδομα αδείας

Τις ημερομηνίες που θα δοθούν οι συντάξεις του Μαρτίου ανακοίνωσε την Παρασκευή, κατά την τριμερή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ο Γιάννης Βρούτσης , ενώ ανακοίνωσε τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα μαζί με τοεπίδομα αδείας .

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε πως όσες επιχειρήσεις ή εργοδότες πλήττονται σημαντικά θα μπορούν με απόφασή τους να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας. Το μέτρο αυτό, όπως τόνισε, ισχύει για ένα μήνα.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε πως για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου αυτού, ρητά απαγορεύεται να κάνει απόλυση. «Αν το κάνει η απόλυση είναι άκυρη» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ξεκαθάρισε επίσης, πως τα 800 ευρώ είναι ποσό αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

«Το δώρο του Πάσχα προκειμένου να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις/εργοδότες, προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταβληθεί στο σύνολό του το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας. Όσοι έχουν δυνατότητα μπορούν να το καταβάλουν το Πάσχα» τόνισε επίσης ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως οι συντάξεις μη μισθωτών θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου 2020, του Δημοσίου στις 27 Μαρτίου και των μισθωτών στις 30 Μαρτίου.

«Οι συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς, οι συνταξιούχοι να μην πάνε στις τράπεζες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!