Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Βρετανία: Αντιδράσεις για την 14ήμερη καραντίνα των ταξιδιωτών
[CNN Greece]: Βρετανία: Αντιδράσεις για την 14ήμερη καραντίνα των ταξιδιωτών

[CNN Greece]: Βρετανία: Αντιδράσεις για την 14ήμερη καραντίνα των ταξιδιωτών

Σε καραντίνα 14 ημερών υποχρεώνονται από σήμερα, Δευτέρα, όσοι φθάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό, προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας έχει προκαλέσει αναστάτωση στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού, ενώ θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες από τη βρετανική κυβέρνηση και αφορά όλες τις αφίξεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα, είτε οι ταξιδιώτες είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου είτε όχι.

Η καραντίνα έχει στόχο να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων της Covid-19 καθώς η χώρα άρχισε στις αρχές Ιουνίου να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στα τέλη Μαρτίου για να συγκρατηθεί η διάδοση της νόσου.

«Εισάγουμε αυτή την καραντίνα επειδή, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειώνεται (στο Ηνωμένο Βασίλειο), η αναλογία των μολύνσεων που προέρχονται από το εξωτερικό αυξάνεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

«Ελπίζω αληθινά ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να πάρουν το αεροπλάνο, να πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι, όμως οφείλουμε να αρχίσουμε υιοθετώντας μια προσεκτική προσέγγιση», πρόσθεσε ενώ διατυπώνονται φόβοι πως άλλες χώρες μπορεί να κάνουν το ίδιο στους Βρετανούς.

Έλεγχοι και πρόστιμα

Τυχαίοι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και οι παραβάτες θα μπορούν να τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 στερλινών (1.122 ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!