Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Βάσεις 2020 – Εκτιμήσεις: Άνοδος των ιατρικών σχολών – Την «έκπληξη» θα κάνει η Έκθεση
[CNN Greece]: Βάσεις 2020 – Εκτιμήσεις: Άνοδος των ιατρικών σχολών – Την «έκπληξη» θα κάνει η Έκθεση

[CNN Greece]: Βάσεις 2020 – Εκτιμήσεις: Άνοδος των ιατρικών σχολών – Την «έκπληξη» θα κάνει η Έκθεση

Πολύ πιθανή θεωρείται η άνοδος των βάσεων των ιατρικών σχολών φέτος.

Η παραπάνω πρόβλεψη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις οφείλεται στο γεγονός ότι πέρσι λόγω των δύσκολων θεμάτων είχαν υποχωρήσει οι βάσεις, με την Ιατρική Αθηνών να φτάνει για πρώτη φορά στα 18.724 μόρια. Έτσι, φέτος δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 19.000 μονάδων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Αντιθέτως, ελαφρές αυξομειώσεις αναμένονται στις βάσεις εισαγωγής των περιζήτητων σχολών όπως οι νομικές και οι μηχανικοί Η/Υ των πολυτεχνείων καθώς και βελτίωση των χαμηλόβαθμων.

Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις λένε πως την «έκπληξη» θα την κάνει η Έκθεση.

Ειδικότερα, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας -κοινό μάθημα για όλους τους υποψηφίους- τα θέματα ήταν δύσκολα όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα η φιλόλογος, Αμαλία Τριπαμπούκη.

Το ερώτημα που προβλημάτισε ήταν η παραγωγή λόγου, όπως ονομάζεται η Έκθεση:

Από την άλλη, όπως δήλωσε ο μαθηματικός-ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης, «η συνεξέταση της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας δημιουργεί νέα δεδομένα και ως προς τις επιδόσεις των υποψηφίων και ως προς το ποσοστό των γραπτών που θα αναβαθμολογηθούν, που είναι άγνωστος παράγοντας στη διαμόρφωση των βάσεων. Γενικά οι επιδόσεις στο μάθημα θα επηρεάσουν τις τάσεις των βάσεων εισαγωγής σε όλα τα επιστημονικά πεδία».

Εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Όσον αφορά στα μαθήματα προσανατολισμού ανά επιστημονικό πεδίο παρατηρούνται, σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη και τον Δημήτρη Τακόπουλο, τα εξής:

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών), τα θέματα στην Ιστορία ήταν ανάλογης δυσκολίας με τα περυσινά, αλλά κατοχυρώνεται πια, ότι μόνο με την παπαγαλία ένας υποψήφιος δεν μπορεί να γράψει καλά στην Ιστορία. Στην Κοινωνιολογία ενστάσεις υπήρξαν μόνο στη διατύπωση μιας ερώτησης Σωστού – Λάθους, χωρίς, όμως, να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Στα Αρχαία Ελληνικά τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν οι μέτριοι μαθητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!