Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [CNN Greece]: Βαρκελώνη: Οι μουσικοί της Όπερας παίζουν σε μια αίθουσα χωρίς θεατές, αλλά γεμάτη φυτά (pics&vid)
[CNN Greece]: Βαρκελώνη: Οι μουσικοί της Όπερας παίζουν σε μια αίθουσα χωρίς θεατές, αλλά γεμάτη φυτά (pics&vid)

[CNN Greece]: Βαρκελώνη: Οι μουσικοί της Όπερας παίζουν σε μια αίθουσα χωρίς θεατές, αλλά γεμάτη φυτά (pics&vid)

Ίσως είναι μια από τις χαρακτηριστικότερες εικόνες για την εποχή μας: Οι μουσικοί στη σκηνή της Όπερας της Βαρκελώνης παίζουν κανονικά. Και η αίθουσα, από κάτω είναι κατάμεστη. Όχι με ανθρώπους, όμως, αλλά με φυτά...

Η Όπερα Liceu της Βαρκελώνης επιστρέφει στη ζωή. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αντί για θεατές, τα καθίσματα είναι γεμάτα με 2.300 φυτά. Που επίσης είναι ζωντανά, αλλά όχι ακριβώς το είδος του κοινού που θα περίμενε να δει κανείς σε μια αίθουσα Όπερας.

Η όπερα, που βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης, αποφάσισε να ανοίξει ξανά με μια μοναδική παράσταση, αλληγορίαγια τους μήνες του lockdown, κατά τους οποίους η φύση ανέκτησε -έστω και προσωρινά- το χώρο της από τους ανθρώπους.

Τα φυτά, φίκοι και φοίνικες, κάθισαν αναπαυτικά στα πολυτελή βελούδινα καθίσματα και απόλαυσαν μια πολύ ταιριαστή για την περίσταση μουσική παράσταση. Στην σκηνή, ένα κουαρτέτο εγχόρδων έπαιξε τα Χρυσάνθεμα του Πουτσίνι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ιδέα για τη συγκεκριμένη συναυλία είχε ο καλλιτέχνης Εουτζένιο Αμπούντια, κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν διαπίστωσε ότι τα φυτά γύρω από το σπίτι του άρχισαν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Σκέφτηκε ότι ήθελε να προκαλέσει τους ανθρώπους να σκεφτούν τη σχέση τους με την φύση. «Γιατί να μην πάμε στο Liceu και να αφήσουμε τη φύση να ευδοκιμήσει και να τη μετατρέψουμε σε κάτι ζωντανό, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι;» είπε στους δημοσιογράφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!