Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Βαρύ το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση για Παπανδρέου – Καστανίδη
[CNN Greece]: Βαρύ το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση για Παπανδρέου – Καστανίδη

[CNN Greece]: Βαρύ το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση για Παπανδρέου – Καστανίδη

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ λόγω της επιλογής των ιστορικών στελεχών Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη να απέχουν από τη ψηφοφορία της Βουλής για τις διαδηλώσεις, κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματος.

Έτσι, σήμερα στις 14:00 συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, μετά από απόφαση της Φώφης Γεννηματά .

«Συγκαλώ αύριο Παρασκευή στις 2:00 μ.μ. την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα τα όσα συνέβησαν στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία» δήλωσε την Πέμπτη, μετά τις εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά εισηγούνται τη διαγραφή των δύο στελεχών που ήρθαν κόντρα στη γραμμή του κόμματος.

Πάντως, κύκλοι του ΚΙΝΑΛ δήλωσαν στο CNN Greece πως δεν υπάρχει περίπτωση διαγραφής των στελεχών που διαφοροποιήθηκαν.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν, εξάλλου, πως η Φώφη Γεννηματά είναι σφόδρα ενοχλημένη από τη στάση των δύο στελεχών και αυτό που αναμένεται στην κοινοβουλευτική ομάδα να ξεκαθαρίσει είναι πως δεν θα δεχθεί άλλα τέτοια περιστατικά και πως θα πρέπει οι όποιες διαφωνίες να συζητιούνται εσωτερικά και να μη βγαίνουν προς τα έξω.

Ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει πώς θα αντιδράσουν τόσο εκείνοι που ήταν κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις πορείες όσο και αυτοί που από την αρχή υποστήριζαν την ψήφισή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις πορείες ξεκαθαρίζοντας ότι ανοίγει τον δρόμο «σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει σε μια διαδήλωση». Και επεσήμανε ότι την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας και βρισκόταν αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις «ποτέ δεν σκέφτηκα να απαγορεύσω τις διαδηλώσεις, κύριο μέλημά μου ήταν να προστατεύσω τη Δημοκρατία».

Αλλά και ο Χάρης Καστανίδης άσκησε σκληρή κριτική στις διατάξεις που περιλαμβάνει, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αντίκειται στο νομικό και πολιτικό πολιτισμό», «κάνει αντιστροφή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής» και «δεν προστατεύει τις συναθροίσεις κομμάτων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!