Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω… Καΐρου
[CNN Greece]: Ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω… Καΐρου

[CNN Greece]: Ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω… Καΐρου

Στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στα ελληνηνοτουρκικά .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το επεισόδιο στον Έβρο, λέγοντας ότι ο ίδιος θα έδινε εντολή για την απομάκρυνση των Τούρκων στρατιωτών. «Όταν έχεις αυτή την αναβάθµιση της προκλητικότητας, δεν µπορεί να βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να λέει µετά τον Έβρο δεν υπάρχει ιδιαίτερη ένταση και προκλητικότητα από την Τουρκία. Και ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι δεν έγινε και τίποτα αξιοσηµείωτο στον Έβρο», υποστήριξε.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμα:

Η εμπλοκή της Ευρώπης

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τη κυβέρνηση να ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις στη γερμανική προεδρία ώστε να αναμειχθεί η ΕΕ ποιο ενεργά στα ελληνοτουρκικά, μέσω κυρώσεων στη γείτονα. Συγκεκριμένα, είπε: «Θεωρώ ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί και η ευκαιρία της γερµανικής προεδρίας. Σας το ανέφερα πριν ότι είναι ίσως µια ευκαιρία για την Ευρώπη να ανακτήσει ενισχυµένο ρόλο στα γεωπολιτικά πράγµατα. Και γι’ αυτό εγώ ασκώ κριτική στην κυβέρνηση. Ενώ είχαµε πρωτοστατήσει όχι µόνο για το προσφυγικό αλλά και για την Κύπρο, στο πλαίσιο της Ευρώπης, βλέπω ότι η κυβέρνηση σήµερα δεν διεκδικεί κυρώσεις για την Τουρκία, αν έρθει να αµφισβητήσει εµπράκτως την ελληνική υφαλοκρηπίδα.»

Συναίνεση για ΑΟΖ

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας προσέφερε τη συναίνεσή του στην κυβέρνηση αν αποφασίσει να έρθει σε συνεννόηση με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!