Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Τσίπρας: Είµαι βέβαιος ότι θα επανέλθουµε στη διακυβέρνηση
[CNN Greece]: Τσίπρας: Είµαι βέβαιος ότι θα επανέλθουµε στη διακυβέρνηση

[CNN Greece]: Τσίπρας: Είµαι βέβαιος ότι θα επανέλθουµε στη διακυβέρνηση

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σήμερα πολιτική μηνύματα στην κοινωνία, την κυβέρνηση, το ΚΙΝΑΛ και το εσωτερικό του κόμματός του.

Η συζήτηση με τον Αλέξη Παπαχελά διεξήχθη σε χαμηλούς τόνους, στους αντίποδες της εκρηκτικής συνέντευξης στον Σκάι τις παραμονές των εκλογών. Κάλυψε δε το σύνολο της πολιτικής ατζέντας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εκλογές, την οικονομία, τα ελληνοτουρκικά, και τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ.

Οι εκλογές

Στην ερώτηση για τις πρόωρες εκλογές ο κ. Τσίπρας κινήθηκε σε δύο άξονες:

  • Από τη μια μεριά, επιχείρησε να απαξιώσει ηθικά μια ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από τον πρωθυπουργό -την οποία στην Κουμουνδούρου τη θεωρούν πιθανή .
  • Από τη άλλη, προσπάθησε να μεταδώσει κλίμα αισιοδοξίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μάλιστα άνοιγμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι: «∆εν φοβάµαι τις πρόωρες εκλογές, θεωρώ όµως, και γι’ αυτό δεν τις ζητάω, ότι ενώ ακόµη δεν έχει τελειώσει η πανδηµία, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχουµε δεύτερο κύµα. ∆εν µπορείς να προκαλείς πολιτικές εξελίξεις, που θα επιφέρουν ακόµη µεγαλύτερη ανασφάλεια. Φρονώ ότι εκλογές εν µέσω πανδηµίας θα ήταν µια τυχοδιωκτική κίνηση από τον κ. Μητσοτάκη. Θα έπρεπε να φοβάται ο ίδιος µια τέτοια εξέλιξη, διότι θα είχε τεράστια ζηµία από την επιλογή και µόνον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!