Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Τσιάρας: Δεν παραγράφονται αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας
[CNN Greece]: Τσιάρας: Δεν παραγράφονται αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας

[CNN Greece]: Τσιάρας: Δεν παραγράφονται αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας

Κατηγορηματικός ότι διάταξη που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν οδηγεί σε παραγραφή για το αδίκημα της ενδοοικογενειακήςβίας, ήταν μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας .

Το νομοσχέδιο συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με προοπτική να ψηφιστεί από την ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα. Κατά τη συζήτηση, σημείο αιχμής πολλών παρεμβάσεων ήταν άρθρο του σχεδίου νόμου με το οποίο, για την αποσυμφόρηση της δικαστικής ύλης, θεσπίζεται η υπό όρους παύση ποινικής δίωξης για πλημμελήματα με προβλεπόμενη ποινή μέχρι 1 έτος.

«Έρχεστε και μου λέτε ότι δεν προβλέπουμε το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. Παραγράφονται ποινές που αφορούν αδικήματα με ποινές φυλάκισης, μέχρι ένα χρόνο. Ξέρετε τι ποινή έχουν τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας; Ποινή φυλάκισης έως δύο χρόνια. Δεν εντάσσονται σε αυτόν τον κανόνα», δήλωσε ο κ. Τσιάρας και, απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε:

Επισήμανε εξάλλου ότι είναι η σημερινή κυβέρνηση που έφερε το μέγιστο των ποινών για τους βιαστές ανηλίκων στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και τη μεγαλύτερη έκτιση ποινής.

Στο νομοσχέδιο έχει περιληφθεί διάταξη για τη συμμόρφωση προς την 209/2018 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος (Μισθοδικείο). Με την προτεινόμενη διάταξη αναγνωρίζεται από το Δημόσιο η ως άνω απαίτηση όσων δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2017 μέχρι 31.12.2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!