Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Τσακαλώτος: Η πραγματικότητα μαρτυράει το αδιέξοδο των κυβερνητικών επιλογών
[CNN Greece]: Τσακαλώτος: Η πραγματικότητα μαρτυράει το αδιέξοδο των κυβερνητικών επιλογών

[CNN Greece]: Τσακαλώτος: Η πραγματικότητα μαρτυράει το αδιέξοδο των κυβερνητικών επιλογών

«Δυστυχώς η ύφεση φαίνεται πράγματι να είναι σαφώς μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος .

Σε συνέντευξή του στην Αυγή και τον Σπύρο Ραπανάκη, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Όσο και να θέλει η ΝΔ να κρύψει κάτω από το χαλί την ανεπάρκεια των μέτρων για την ύφεση, η πραγματικότητα μαρτυράει το αδιέξοδο των πολιτικών της. Γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε πεισματικά να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πιο γενναία και εμπροσθοβαρή μέτρα και μέτρα ισχυρής στήριξης της εργασίας, που θα μείωναν τις οικονομικές επιπτώσεις του lock-down. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά – σε βαθμό ύποπτο – να κάνει ορθολογική χρήση του ταμειακού μαξιλαριού που της κληροδοτήσαμε, δηλαδή να χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι στους δύσκολους καιρούς μειώνοντας το ύψος του, απορροφώντας τους κραδασμούς και μειώνοντας τις συνέπειες της κρίσης, και να το αναπληρώσει σε ομαλότερες περιόδους.»

Ο κ. Τσακαλώτος προσέθεσε: «Όπως λοιπόν και οι περισσότεροι συμπολίτες μας και εγώ ανησυχώ για τις εξελίξεις αυτές. Ανησυχώ γιατί, φαίνεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το αδιέξοδο οικονομικό μοντέλο, που χρεοκόπησε τη χώρα το 2009, και που στηρίζεται σε φτηνή εργασία και έλλειψη επενδύσεων. Ανησυχώ γιατί φαίνεται ότι το μόνο buffer (μαξιλάρι) για την κυβέρνηση, είναι ο κόσμος της εργασίας, από τον οποίο περιμένει να απορροφήσει όλους τους κραδασμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!