Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «Τους κάνει αόρατους»: Οργή στη Βραζιλία για τη λογοκρισία στον αριθμό των νεκρών
[CNN Greece]: «Τους κάνει αόρατους»: Οργή στη Βραζιλία για τη λογοκρισία στον αριθμό των νεκρών

[CNN Greece]: «Τους κάνει αόρατους»: Οργή στη Βραζιλία για τη λογοκρισία στον αριθμό των νεκρών

Έντονη κριτική δέχεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση της Βραζιλίας μετά την απόφαση να σταματήσει η συνολική καταμέτρηση των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας κατέβασε την ιστοσελίδα που παρουσίαζε την εξέλιξη της πανδημίας σε πραγματικό χρόνο, ανά Πολιτεία και δήμο. Το υπουργείο σταμάτησε έτσι να ανακοινώνει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τον απολογισμό των νεκρών και περιορίζεται στην ημερήσια ανακοίνωση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές στη Βραζιλία κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Ζαΐχ Μπολσονάρου ότι «κάνει αόρατους» τους νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, μετά τη διακοπή δημοσιοποίησης των επίσημων στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Χθες Σάββατο στον ιστότοπο αναρτήθηκαν μόνο τα στοιχεία της τελευταίας ημέρας, χωρίς τοπικά ή προηγούμενα αποτελέσματα. Ο πρόεδρος Μπολσονάρου υπερασπίστηκε χθες την απόφαση της κυβέρνησής του. «Τα σωρευτικά δεδομένα (…) δεν αντικατοπτρίζουν το πού βρίσκεται η χώρα» έγραψε ο Μπολσονάρου στο Twitter. Πρόσθεσε ότι «είναι σε εξέλιξη άλλες ενέργειες» προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος καταγραφής των κρουσμάτων και η επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Πιο επιβλαβές από τον ιό το κράτος

«Από την οπτική της υγείας, είναι μια τραγωδία στην οποία είμαστε όλοι μάρτυρες (…) Η μη ενημέρωση σημαίνει ότι το κράτος είναι πιο επιβλαβές από τον ιό», καταδίκασε χθες ο πρώην υπουργός Υγείας του Μπολσονάρου, ο Λουίς Ενρίκε Μαντέτα που αποπέμφθηκε τον Απρίλιο αφού εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!