Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Τούρκος πρέσβης: Θέλουμε ξεκάθαρες θαλάσσιες ζώνες και αεροδιαδρόμους
[CNN Greece]: Τούρκος πρέσβης: Θέλουμε ξεκάθαρες θαλάσσιες ζώνες και αεροδιαδρόμους

[CNN Greece]: Τούρκος πρέσβης: Θέλουμε ξεκάθαρες θαλάσσιες ζώνες και αεροδιαδρόμους

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι προοπτικές για την ειρήνη και την σταθερότητα συζητήθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών το Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με θέμα «Προϋποθέσεις για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στην εκδήλωση μίλησαν οι, Τζέφρι Πάιατ , πρέσβης των ΗΠΑ, Γιόσι Αμράνι, πρέσβης του Ισραήλ, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, πρέσβης της Τουρκίας και ο κ. Κυριάκος Λουκάκης, γενικός διευθυντής πολιτικών υποθέσεων του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν οι, Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, Παύλος Αποστολίδης, πρέσβης ε.τ., Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου, και ο κ. Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής και βουλευτής ΝΔ.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πάιατ τόνισε ότι ένα από τα σημαντικότερα σημεία που υπάρχουν στις επαφές μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας είναι ότι η χώρα μας έχει επανέλθει στην Ανατολική Μεσόγειο ως ενεργειακή δύναμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τα Βαλκάνια και η Ανατολική Μεσόγειος έχουν ξαναέρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ με την ασφάλεια και την ενέργεια να είναι τα σημαντικότερα θέματα, σύμφωνα με τον κ. Πάιατ.

Η Ελλάδα αναδύεται τώρα ξανά μετά από χρόνια σε παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και έχει καταφέρει να κλείσει πολλές συμφωνίες είπε ο κ. Πάιατ, ενώ τόνισε την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!