Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Θουρία: Μια αρχαία πόλη ανακαλύπτεται… ξανά
[CNN Greece]: Θουρία: Μια αρχαία πόλη ανακαλύπτεται… ξανά

[CNN Greece]: Θουρία: Μια αρχαία πόλη ανακαλύπτεται… ξανά

Για περισσότερο από μία δεκαετία, αρχαιολόγοι εξερευνούν τα ερείπια της Θουρίας , μιας αρχαίας ελληνικής πόλης η οποία ίσως αποδειχθεί περισσότερο σημαντική απ’ ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με το BBC.

Όταν αναφερόμαστε σε σημαντικές πόλεις στην αρχαία Ελλάδα, το μυαλό μας πάει αυτομάτως στην Αθήνα ή τη Σπάρτη. Αλλά οι περιοχές ελέγχου αυτών των πόλεων, ίσως είναι εξίσου ενδιαφέρουσες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αρχαία πόλη της Θουρίας, η οποία βρίσκεται στα περίχωρα της σημερινής πόλης της Καλαμάτας, η οποία αναφέρεται συχνά ως μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της δυτικής Μεσσηνίας, μια περιοχή υπό τον έλεγχο της Σπάρτης για σχεδόν 400 χρόνια.

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα ίσως επιβεβαιώνουν ότι η χαμένη εδώ και καιρό πόλη ήταν πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύαμε αρχικά.

Η αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη το 2007 ηγούνταν μιας ανασκαφής στην περιοχή, όταν τα ερείπια ενός τοίχου ανήλθαν στην επιφάνεια.

Αυτό που βρισκόταν από κάτι υπερέβη των προσδοκιών της: εκεί βρισκόταν ολόκληρη η πόλη της αρχαίας Θουρίας.

Τα μέχρι στιγμής ευρήματα έχουν αποκαλύψει έναν ναό και ένα ασκληπιείο, μια αρχαίο είδος νοσοκομείο, το οποίο δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν από κάποια αρχαία ή σύγχρονη πηγή –μια εντελώς νέα και απροσδόκητη ανακάλυψη μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πιο πρόσφατα, το 2016, η ομάδα ανασκαφής εντόπισε τα ερείπια ενός θεάτρου κατασκευασμένου από λευκή ασβεστόλιθο, το οποίο εκτιμάται ότι χρονολογείται κατά την πρώιμη ελληνιστική περίοδο (323-31π.Χ.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!