Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Θετικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου για τον ελληνικό τουρισμό
[CNN Greece]: Θετικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου για τον ελληνικό τουρισμό

[CNN Greece]: Θετικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου για τον ελληνικό τουρισμό

Πολύ θετικός εμφανίζεται ο Γερμανικός Τύπος για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

Σε δημοσίευμα του ο ιστότοπος της Deutsche Welle επισημαίνει:

«Το καλοκαίρι σώθηκε. Ελλάδα, Κροατία και Αυστρία θέλουν οπωσδήποτε να ξεκινήσουν (τη σεζόν)» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης BILD. Στις εσωτερικές σελίδες αναφέρεται πάντως ότι και η υπόλοιπη Ευρώπη περιμένει «πώς και πώς» τους Γερμανούς τουρίστες του καλοκαιριού. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στην Ελλάδα ο τουρισμός συνεισφέρει το 20,6% του ΑΕΠ, εξασφαλίζοντας απασχόληση σε ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, ενώ η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να «ανοίξει» τη χώρα για τους ξένους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου.

Αυτό επισημαίνει και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην BILD και διαβεβαιώνοντας ότι «στον τουρισμό οι Γερμανοί είναι οι καλύτεροι εταίροι μας, τους αγαπάμε»! Την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα θα ανακοινώσει πρωτόκολλο υγειονομικών μέτρων για την τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD «πριν από την αναχώρησή τους οι τουρίστες θα κάνουν ένα τεστ-εξπρές για τον κορωνοϊό. Τα ξενοδοχεία μειώνουν τη διαθέσιμη χωρητικότητά τους (κατά 50% σύμφωνα με όσα συζητώνται), ενώ πριν από την επιβίβαση στο πλοίο θα γίνεται μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος».

Μιλώντας στην BILD ο Φρίντριχ Γιούσεν, επικεφαλής της TUI, του μεγαλύτερου γερμανικού τουρ οπερέιτορ, επισημαίνει ότι «κατ’ αρχάς θα πρέπει η Γερμανία να ανοίξει τα σύνορα. Από κει και πέρα στην πρώτη θέση (των προορισμών) είναι ασφαλώς η Μαγιόρκα. Τα ξενοδοχεία εκεί έχουν μπει σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και μπορούν αμέσως να αρχίσουν να φιλοξενούν επισκέπτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!