Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Θεσσαλονίκη: 88χρονος αγρότης «οργώνει» τα χωράφια με βασικό εργαλείο του την καινοτομία (pics)
[CNN Greece]: Θεσσαλονίκη: 88χρονος αγρότης «οργώνει» τα χωράφια με βασικό εργαλείο του την καινοτομία (pics)

[CNN Greece]: Θεσσαλονίκη: 88χρονος αγρότης «οργώνει» τα χωράφια με βασικό εργαλείο του την καινοτομία (pics)

Ήταν τη δεκαετία του ’50, όταν ο ΛευτέρηςΕλευθεριάδης από τον ΚαταχάΠιερίας πατούσε στο χωράφι κι ως νέος αγρότης τότε έψαχνε να βρει αυτό που θα τον έκανε να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους. Και μπορεί η καινοτομία να ήταν τότε …για τους περισσότερους αγρότες , ωστόσο ο ίδιος κατάφερε όχι μόνο να μπει από νωρίς στα βαθιά νερά της αλλά και να …κολυμπήσει έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Στα 88 του χρόνια σήμερα, ο κ. Ελευθεριάδης μπορεί να μην πιάνει την τσάπα για να φροντίσει τις καλλιέργειές του, αλλά ανεβαίνει στο τρακτέρ για να τις επιθεωρήσει με το έμπειρο μάτι του.

«Έχω μεγάλο πρόβλημα. Όλη η οικογένειά μου με πιέζει να κατέβω από το τρακτέρ», λέει και εξηγεί πως μπορεί να μην έχει δίπλωμααυτοκίνητου πλέον, αλλά το δίπλωμα του τρακτέρ το φυλάει ως «κόρη οφθαλμού» κι έχει ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανανέωσή του.

Αν δεν πάω στα χωράφια μου και κάτσω στο σπίτι, νομίζω ότι θα πεθάνω», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ελευθεριάδης, για τον οποίο η μέρα ξεκινάει στις 5 το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ, αφού προηγουμένως έχει περάσει άπειρες ώρες στα χωράφια του, με μικρά διαλείμματα στο καφενείο του χωριού, για λίγη κουβέντα με τους συγχωριανούς του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!