Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Θεοδωρικάκος: Άδεια ειδικού σκοπού και για γονείς των οποίων τα παιδιά δεν είναι γραμμένα σε σχολεία (vid)
[CNN Greece]: Θεοδωρικάκος: Άδεια ειδικού σκοπού και για γονείς των οποίων τα παιδιά δεν είναι γραμμένα σε σχολεία  (vid)

[CNN Greece]: Θεοδωρικάκος: Άδεια ειδικού σκοπού και για γονείς των οποίων τα παιδιά δεν είναι γραμμένα σε σχολεία (vid)

Διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού έδωσε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ανακοίνωσε ότι την άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται ένας από τους δυο γονείς, ακόμα και αν έχουν παιδί ηλικίας έως 15 ετών που δεν είναι γραμμένο σε σχολείο (ακόμα και παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό).

Όπως ανέφερε, η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παρατείνεται αυτομάτως εφόσον παραταθούν τα μέτρα και τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι την 25η Μαρτίου δεν θα γίνουν παρελάσεις, ούτε καταθέσεις στεφάνων, ξεκαθαρίζοντας ότι κατάθεση στεφάνου θα γίνει μόνο από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους γιατί κάνουν «μεγαλύτερο κακό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πώς χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την περασμένη εβδομάδα, την άδεια ειδικού σκοπού θα μπορεί να πάρει ένας εκ των δύο γονέων, με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και έως τις 10 Απριλίου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι τέσσεριςημέρεςάδειας θα είναι ειδικού σκοπού και η μια κανονική.

Στον ιδιωτικότομέα το κράτος θα καλύψει από τον προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών. Ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!