Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Support Hospitality: Κραυγή απόγνωσης από τους επαγγελματίες της εστίασης
[CNN Greece]: Support Hospitality: Κραυγή απόγνωσης από τους επαγγελματίες της εστίασης

[CNN Greece]: Support Hospitality: Κραυγή απόγνωσης από τους επαγγελματίες της εστίασης

Στο όριο έχει φτάσει μεγάλος αριθμός επαγγελματιών τηςεστίασης από τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Την ώρα που οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές, οι υποχρεώσεις «τρέχουν». Ταυτόχρονα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς και ο τρόπος που γίνεται το «άνοιγμα», αφήνει πολλούς από αυτούς ακάλυπτους. Περίπου 200 επαγγελματίες της εστίασης συγκρότησαν τον Κύκλο Επαγγελματιών της Εστίασης ο οποίος έχει ξεκινήσει την καμπάνια «Support Hospitality». Στη σελίδα τους στο Facebook διαβάζουμε: «Η εστίαση ή το hospitality industry όπως παγκόσμια ονομάζεται, αφορά σε όλους όσοι εργάζονται σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ ξενοδοχεία κλπ.. Τα μπαρ κ τα εστιατόρια στο μυαλό κάποιων συνανθρώπων μας είναι μια πολυτέλεια. Μπορεί ναι.

Όμως ζητάμε να σκεφτούν ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που βιοπορίζονται από αυτά: Μπαρτέντερς, σερβιτόροι/ες, σομελιέ, djs, μάγειρες, βοηθοί, καθαριστές, υπάλληλοι σε κάβες, μανάβικα, καταστήματα τροφίμων, διακόσμησης, εμπόριο, κλπ κλπ. Καλλιτέχνες, μουσικοί, στιχουργοί, τραγουδιστές που λαμβάνουν πνευματικά δικαιώματα μέσω των καταστημάτων, δημοσιογράφοι γεύσης, γραφίστες και σχεδιαστές, παραγωγοί ποτών και μπύρας στην επαρχία, αγρότες και οινοπαραγωγοί που χαιρόμαστε να καμαρώνουμε και τους τιμάμε για την Ελληνικότητα των προϊόντων τους! Μέσα στην χρονιά που διανύουμε όλα αυτά θα πάψουν να υπάρχουν.»

Οι επαγγελματίες της εστίασης καλούν « την κυβέρνηση να δει με απόλυτη σοβαρότητα το θέμα. Αυτό θα γίνει με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων, οικονομολόγων, γιατρών λόγω του ιού φυσικά, αλλά πάντα και επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!