Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Στο σφυρί, η «Αψίδα του Θριάμβου» του Μαγκρίτ – Από 8 έως 12 εκατ. δολάρια η αρχική εκτίμηση
[CNN Greece]: Στο σφυρί, η «Αψίδα του Θριάμβου» του Μαγκρίτ – Από 8 έως 12 εκατ. δολάρια η αρχική εκτίμηση

[CNN Greece]: Στο σφυρί, η «Αψίδα του Θριάμβου» του Μαγκρίτ – Από 8 έως 12 εκατ. δολάρια η αρχική εκτίμηση

Πρωταγωνιστής στη δημοπρασία «ONE», έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης του οίκου Christie’s, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιουλίου, αναμένεται να είναι ο πίνακας του Ρενέ Μαγκρίτ «L’ Αrc de Triomphe» – Η Αψίδα του Θριάμβου. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πίνακας μπορεί να πουληθεί σε τιμή ανάμεσα στα 8,2 και 12 εκατομμύρια δολάρια.

Στον πίνακα απεικονίζεται ένα δέντρο με φόντο φύλλα. Το μοτίβο είναι τυπικό της μεταπολεμικής περιόδου του Βέλγου σουρεαλιστή και εμφανίζεται σε πολλά σημαντικά έργα του εκείνης της περιόδου.

«Η επιλογή του τίτλου υπονοεί ότι ο Μαγκρίτ πίστευε πως αυτή η σύνθεση ήταν ένας θρίαμβος στην αναζήτησή του να απαντήσει στο πρόβλημα του πώς να απεικονίζει δέντρα ενώ θα αποκαλύπτει επίσης το μυστήριο της πραγματικότητας» επισήμανε, σε ανακοίνωση, ο Ολιβιέ Καμί, αντιπρόεδρος στον τομέα Ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας τέχνης του οίκου Christie’s London. Παρατηρεί επίσης ότι, για τον Μαγκρίτ το μοτίβο του δάσους αντιπροσωπεύει τη «φύση ως ουσιαστικό θέμα στην αντίληψη της πραγματικότητας από αυτόν».

Αρχικά, ανήκε στη συλλογή του Χάρι Τόρτζινερ, στενού φίλου του Μαγκρίτ και δικηγόρου του στις ΗΠΑ, ο οποίος απέκτησε το έργο τον Απρίλιο του 1962, ένα μήνα μετά την ολοκλήρωσή του. Ο Τόρτζινερ ήταν πρόσωπο-κλειδί στην προώθηση των έργων του Magritte στην Αμερική και το 1994 εξέδωσε σειρά επιστολών που είχε ανταλλάξει με τον καλλιτέχνη υπό τον τίτλο «Magritte-Torczyner: Letters Between Friends».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!