Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Στις 22 Ιουνίου ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα
[CNN Greece]: Στις 22 Ιουνίου ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα

[CNN Greece]: Στις 22 Ιουνίου ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν για τον χρόνο και τον τόπο όπου θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για ταπυρηνικά τους όπλα .

Η συνάντηση θα γίνει στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη, ενώ σε αυτή έχει προσκληθεί και η Κίνα.

Αξιωματούχος που μίλησε στο Bloomberg με τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι η συμμετοχή της Κίνας δεν αποτελεί προϋπόθεση.

Ο αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να είναι πρόθυμες να επεκτείνουν τη συνθήκη περί πυρηνικών όπλων «New Start» της εποχής Ομπάμα, η οποία πρόκειται να λήξει τον Φεβρουάριο, υπό την προϋπόθεση η Ρωσία δεσμεύεται να ελέγξει τα όπλα μαζί με την Κίνα και να βοηθήσει στο να φέρει το Πεκίνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ακόμη και η προθυμία να εξεταστεί μια επέκταση της συνθήκης «New Start» σηματοδοτεί παραχώρηση από την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία είχε προηγουμένως απορρίψει ρωσικές εκκλήσεις για έναρξη τέτοιων συνομιλιών. Η 10χρονη συνθήκη, η τελευταία που καλύπτει τις πυρηνικές δυνάμεις των πρώην εχθρών του Ψυχρού Πολέμου, θα μπορούσε να ανανεωθεί για άλλα πέντε χρόνια με τη συμφωνία και των δύο μερών.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες στον τομέα ελέγχου των όπλων δήλωσαν ότι φοβούνται ότι η κυβέρνηση θα αφήσει τη συνθήκη να λήξει εκτός εάν λάμβανε συγκεκριμένη δέσμευση από την Κίνα να συμμετάσχει σε ευρύτερες συνομιλίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!