Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Στις 18 Μαΐου αίρεται η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών στην ηπειρωτική χώρα
[CNN Greece]: Στις 18 Μαΐου αίρεται η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών στην ηπειρωτική χώρα

[CNN Greece]: Στις 18 Μαΐου αίρεται η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών στην ηπειρωτική χώρα

Στις 18 Μαΐου θα γίνει η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς , κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας Covid- 19 στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά, θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα για το πότε θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης, γνωστοποίησε ο ίδιος.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι προς το παρόν, οι μετακινήσεις εκτός νομών επιτρέπονται μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας και επαγγελματικής απασχόλησης και εφόσον αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα.

Η προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζεται, ο ιός είναι ακόμα εδώ και όλα μπορεί να αλλάξουν για το λόγο αυτό η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά με αξιολόγηση και διορθωτικές κινήσεις τόνισε ακόμα ο υφυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς στόχος μας είναι να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πλατείες, λέγοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχθούν όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα στον αέρα.

Η τήρηση των μέτρων δεν είναι δουλειά της αστυνομίας, αλλά είναι ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη που σέβεται τους συμπολίτες του και προστατεύει, με τη στάση του, την υγεία των φίλων του και την οικογένειά του, πρόσθεσε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!