Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η πρώτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής
[CNN Greece]: Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η πρώτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

[CNN Greece]: Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η πρώτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Με στόχο ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο που θα ενισχύσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων , κυρίως των μικρών, ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε στη Βουλήβελτιώσεις στο πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, είπε ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας τα επτά εργαλεία που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, μεταξύ αυτών και η επιστρεπτέα προκαταβολή . Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, στην πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, περισσότερες από 52.000 επιχειρήσεις έλαβαν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη φάση που ξεκίνησε τη Δευτέρα, σύμφωνα με χθεσινοβραδινά στοιχεία περίπου 47.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει ήδη αίτηση.

«Καλούμε και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση», είπε ο κ. Σταϊκούρας και διευκρίνισε πως σε ό,τι αφορά στην πρώτη φάση ύψους 2 δισ. ευρώ, 52.494 έλαβαν σημαντικά ποσά ύψους 602 εκατ. ευρώ, δηλαδή, κατά μέσο όρο περίπου 11.500 ευρώ ανά επιχείρηση.

Από αυτές τις επιχειρήσεις οι 7.598 επιχειρήσεις δεν έχουν εργαζόμενους, οι 30.006 επιχειρήσεις έχουν από 1 έως 5 εργαζόμενους και οι 11.480 επιχειρήσεις διαθέτουν από 6 έως 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το 94% του συνόλου των βοηθούμενων επιχειρήσεων διαθέτει μέχρι 20 εργαζόμενους, αποδεικνύοντας έτσι ότι βοηθήθηκαν κυρίως οι πολύ μικρές και οι μικρές επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!