Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Σκουρλέτης: Ξαναγυρνάμε σε εποχές πρώτου μνημονίου
[CNN Greece]: Σκουρλέτης: Ξαναγυρνάμε σε εποχές πρώτου μνημονίου

[CNN Greece]: Σκουρλέτης: Ξαναγυρνάμε σε εποχές πρώτου μνημονίου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις στην οικονομία και τον τομέα της εργασίας εξαπέλυσε το Σάββατο ο δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης .

«Αυτά που ζούμε είναι δύσκολες, τραγικές καταστάσεις. Όποιος κάνει ένα “σουλάτσο” στην αγορά και στους χώρους εργασίας θα διαπιστώσει ότι ξαναγυρνάμε στις εποχές του πρώτου μνημονίου», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης , μιλώντας στο MΕGA.

Εξέφρασε κάθετη διαφωνία με την κυβερνητική «επιλογή της αυτορρύθμισης της αγοράς», όπως είπε, που «εμπεριέχει πολύ μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό κόστος».

Ανέφερε ότι στο υπάρχον τραπεζικό σύστημα θα έπρεπε να υπάρχει και ένας ισχυρός δημόσιος πυλώνας, μια κρατική τράπεζα που θα μπορούσε να διαμορφώνει το «τέμπο» στην αγορά.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα νερού και ενέργειας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάει να κάνει αυτό ακριβώς.

Σε σχέση με τον «Φιλόδημο» κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, για «ψέματα» και λογικές «Μαυρογιαλούρου». Είπε ότι κατάργησε την επιτροπή αξιολόγησης και πως παίρνοντας ένα κομμάτι εξουσίας από τις δημόσιες υπηρεσίες, βάζει ιδιώτες αξιολογητές και φτιάχνει μια νέα υπηρεσία κάτω από τον υπουργό.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που εκ των πραγμάτων αναδείχθηκε ως η καρδιά, ο βασικός κορμός, του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Για το Νίκο Παππά
Για τις πιθανότητες συμμαχιών

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αναζήτηση του δρόμου των συμμαχιών και πως το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να αποφασίσει ποια είναι η στρατηγική πλεύση του, αν θα μπουν σε μια λογική συμμαχιών «με διακριτούς ρόλους, με σεβασμό του ενός απέναντι στον άλλον, της αυτονομίας του». «Ας αφήσει πλέον αυτή τη μικρόκαρδη πολιτική και ας αποφασίσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!