Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική με πελατειακές λογικές και ψέματα
[CNN Greece]: Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική με πελατειακές λογικές και ψέματα

[CNN Greece]: Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική με πελατειακές λογικές και ψέματα

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης , με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού «Αντώνης Τρίτσης».

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνησή του «ασκεί πολιτική με πελατειακές λογικές και ψέματα στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Αρχικά, υπέσκαψαν τη χρηματοδότηση των δράσεων/έργων του προγράμματος “ΦιλόΔημος Ι”, τακτική που συνεχίζεται για τα δρομολογημένα και ενταγμένα έργα. Στη συνέχεια λοιδόρησαν τον “ΦιλόΔημο Ι” μιλώντας για δήθεν έλλειψη εξασφαλισμένης χρηματοδότησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, (ισχύει ότι χρησιμοποιούν την ίδια χρηματοδοτική σύμβαση;). Έπειτα διέγραψαν τον “ΦιλόΔημο Ι” και θέσπισαν ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα με το όνομα “Αντώνης Τρίτσης”. Κι έφτασαν, τελικά, στην ουσία: αντί για τα γνωστά σε όλους τους ΟΤΑ, αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και ένταξης έργων για χρηματοδότηση από τον “ΦιλόΔημο Ι”, φρόντισαν να θεσπίσουν διαδικασία αξιολόγησης με κυρίαρχο τον ρόλο του εκάστοτε υπουργού Εσωτερικών, με όρους αδιαφάνειας, εμπλοκής ιδιωτών και πελατειακής λογικής», πρόσθεσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ .

Εξάλλου, υπεραμύνθηκε του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι», αναφέροντας ότι «αποτέλεσε ένα πρόγραμμα εξαιρετικής απόδοσης που βοήθησε τους ΟΤΑ εκεί που είχαν ανάγκη. Εγκρίθηκαν και δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και στηρίζουν την οικονομική δραστηριότητα στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!