Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι τα 9 οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν αμέσως
[CNN Greece]: ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι τα 9 οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν αμέσως

[CNN Greece]: ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι τα 9 οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν αμέσως

Σε κοινή δήλωσή τους οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Παππάς παρουσίασαν 9 μέτρα για την οικονομία τα οποία πρέπει να ληφθούν αμέσως, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού .

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην καταλαβαίνει το μέγεθος της ύφεσης και της ανεργίας, της καθίζησης εισοδημάτων και των λουκέτων. Κάνει καθαρό στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους ότι θα παρεμβαίνει μόνο εκ των υστέρων. Υποδεικνύει και διευκολύνει γρήγορες μαζικές απολύσεις. Αντί να προστατεύει τα εισοδήματα, την απασχόληση και την επιβίωση των επιχειρήσεων, διευκολύνει και επιδοτεί γενικευμένες απολύσεις. Προσπαθεί να κάνει την κρίση ευκαιρία, διαλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε αδιέξοδο και κλείσιμο. Μετατρέπει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας σε ανέργους με ένα έκτακτο επίδομα χαμηλότερο του βασικού μισθού και τις επιχειρήσεις σε επιχειρήσεις μηδενικού τζίρου. φείλει μέχρι το βράδυ να έχει ανακαλέσει».

Τα μέτρα

Στη συνέχεια, τα τρία ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τα 9 μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα:

«Ταυτόχρονα οφείλει να προβεί σε ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων και την ανάσχεση των επιπτώσεων στην πραγματική οικονομία:

1) Η επιλογή της να δοθεί το δώρο Πάσχα με καθυστέρηση είναι αδιανόητη. Αφενός οι εργαζόμενοι πρέπει να το λάβουν άμεσα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παγίων εξόδων τους συνεχίζει να υφίσταται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!