Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Σύψας: Μέτρα μέχρι του χρόνου – Πιο πιθανό σενάριο να έχουμε δεύτερο κύμα τον επόμενο χειμώνα
[CNN Greece]: Σύψας: Μέτρα μέχρι του χρόνου – Πιο πιθανό σενάριο να έχουμε δεύτερο κύμα τον επόμενο χειμώνα

[CNN Greece]: Σύψας: Μέτρα μέχρι του χρόνου – Πιο πιθανό σενάριο να έχουμε δεύτερο κύμα τον επόμενο χειμώνα

«Οι πολίτες θα ζουν με μέτρα για τουλάχιστον ένα χρόνο μέχρι να έρθει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό » ξεκαθάρισε ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας .

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «και του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε τα μέτρα, χρειάζεται 1 με 1,5 χρόνος για το εμβόλιο».

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε το δεύτερο κύμα τον επόμενο χειμώνα, ελπίζουμε να είναι ηπιότερο από το κύμα της άνοιξης. Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι… Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανακλειστούμε σπίτι» σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για μία ενδεχόμενη επιστροφή στην καραντίνα , το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι «ξεκινάμε από πολύ καλές προϋποθέσεις. Έχουμε R0 κάτω από το μισό, πολύ κάλο καιρό που κατά πασά πιθανότητα δεν ευνοεί τη μετάδοση του ιού, αλλά ο ιός δεν συγχωρεί τα λάθη… Αν συνεχίζουμε να συνωστιζόμαστε σε μεγάλους βαθμούς μπορεί να έχουμε πισωγυρίσματα ή μπορεί να έχουμε ακόμη και επάνοδο του lockdown».

«Σχετικός κίνδυνος εισροής τουριστών που θα είναι φορείς»

«To κομβικό σημείο στον τουρισμό είναι οι αεροπορικές συγκοινωνίες. Ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις πώς θα λειτουργήσουν οι ευρωπαϊκές… Αν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκές, θα υπάρχουν διμερείς αποφάσεις. Δεν τέθηκε θέμα τεστ πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο και προφανώς είναι τεχνικά δύσκολο. Το ιδανικό αυτό θα ήταν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!