Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Συνεδριάζει το υπουργικό: Στην «ατζέντα» οι αλλαγές σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο
[CNN Greece]: Συνεδριάζει το υπουργικό: Στην «ατζέντα» οι αλλαγές σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

[CNN Greece]: Συνεδριάζει το υπουργικό: Στην «ατζέντα» οι αλλαγές σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

Την ώρα που ο ανασχηματισμός (ή οι διορθωτικές κινήσεις, όπως συνηθίζουν να λένε κυβερνητικά στελέχη) συνεχίζει να απασχολεί κατά κόρον τα πολιτικά πηγαδάκια και ενώ η κυβέρνηση ρίχνει όλο το βάρος στο αυριανό άνοιγμα του τουρισμού, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ΚυριάκουΜητσοτάκη με «βαριά» ατζέντα και σημαντική θεματολογία.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η παρουσίαση νομοθετικώνπρωτοβουλιών του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση των φορολογικών οδηγιών και η παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2019/904 του ευρωκοινοβουλίου και του συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον και η παρουσίαση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του αθλητικού νομοσχεδίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η εισήγηση του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την επιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Προέδρου του Αρείου Πάγου αλλά και των πέντε Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες οι εισηγήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης θα έχουν… άρωμα γυναίκας, με την Αγγελική Αλειφεροπούλου και τη Μαίρη Σαρπ να θεωρούνται φαβορί για τις δύο ανώτατες θέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!