Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες: «Ψηλά» στην ατζέντα Κυπριακό και Λιβύη

[CNN Greece]: Συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες: «Ψηλά» στην ατζέντα Κυπριακό και Λιβύη

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Γενεύη η συνάντηση τουΝίκου Δένδια , με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες , με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να θέτει επί τάπητος τις εξελίξεις τόσο στο θέμα της Λιβύης όσο και στο Κυπριακό.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Guterres σχετικά με την προσπάθεια πολιτικής επίλυσης της Λιβυκής κρίσης, υπό τον Ειδικό Εκπρόσωπο του κ. Γενικού Γραμματέα, Ghassan Salame, την οποία υποστηρίζουμε σθεναρά. Τόνισα ότι η Ελλάδα, ως χώρα γειτονική της Λιβύης, άμεσα επηρεαζόμενη από τις εξελίξεις εκεί και ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, έχει και ρόλο και λόγο ως προς την κατάσταση στη Λιβύη. Εξελίξεις που συμπεριλαμβάνουν παράνομες ενέργειες που υποδαυλίζουν τη σύρραξη και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Δένδιας .

Αναφερόμενος στο Κυπριακό , ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Υποστηρίζουμε σταθερά τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για επανεκκίνηση των συνομιλιών με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του υπουργού Εξωτερικών και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στις εργασίες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό, την Τρίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!