Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Σαντορίνη: Το πρώτο νησί που «διώχνει» τα πλαστικά!
[CNN Greece]: Σαντορίνη: Το πρώτο νησί που «διώχνει» τα πλαστικά!

[CNN Greece]: Σαντορίνη: Το πρώτο νησί που «διώχνει» τα πλαστικά!

Το πρώτο νησί «χωρίς πλαστικό» θέλει να γίνει η Σαντορίνη, ένα από τα πιο διάσημα νησιά της Ελλάδας, που στοχεύει στην κατά το δυνατόν ορθότερη χρήση του υλικού αυτού πολύ σύντομα, ώστε να σταματήσει η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Σήμερα εκτιμάται πως πάνω από το 80% των απορριμμάτων που βρίσκονται στις θάλασσες είναι πλαστικά, ενώ ειδικά για τη Μεσόγειο τα στοιχεία είναι ακόμα πιο αποθαρρυντικά: Ένα ολόκληρο «νησί» από σκουπίδια και πλαστικά αναδύεται ανάμεσα από την Έλβα και την Κορσική και τα στοιχεία των περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι δραματικά για τους κινδύνους της ζωής σε μια από τις πιο σημαντικές θάλασσες για τη βιοποικιλότητα του πλανήτη. Για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο Τουρισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία Plastic Free Santorini, με την αρωγή του δήμου Σαντορίνης και της Lidl Ελλάς .

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά άμεσα στην εφαρμογή του «Πράσινου Συμφώνου», που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη μείωση της χρήσης πλαστικού, τόσο από τους πολίτες όσο και από τη βιομηχανία. Ήδη έχουν αναληφθεί διάφορες πρωτοβουλίες προς τον στόχο αυτό από τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών αλλά και από εταιρείες. Το Plastic Free Santorini φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα της μη ορθής απόρριψης των πλαστικών και μη ανακύκλωσης σε όλο το νησί, σε μια κίνηση με ιδιαίτερη αξία – τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!