Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ρεπορτάζ CNN Greece: Σε εκκλησία ξενυχτούν 42 άτομα που έφτασαν χθες στη Μυτιλήνη(vids)
[CNN Greece]: Ρεπορτάζ CNN Greece: Σε εκκλησία ξενυχτούν 42 άτομα που έφτασαν χθες στη Μυτιλήνη(vids)

[CNN Greece]: Ρεπορτάζ CNN Greece: Σε εκκλησία ξενυχτούν 42 άτομα που έφτασαν χθες στη Μυτιλήνη(vids)

Σε ένα εκκλησάκι 3,5 χλμ. έξω από τη Σκάλα Συκαμνιάς παραμένουν οι 42 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν χθες το απόγευμα στην Μυτιλήνη.

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη – Χρήστος Παναγόπουλος

Οι πλειονότητα είναι αφγανικής καταγωγής, ενώ υπάρχουν, ακόμη, άτομα από το Πακιστάν, το Τόνγκο και τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του CNN Greece στο σημείο, οι νεοεισερχόμενοι παραμένουν στο εκκλησάκι, αναμένοντας το πότε θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε, το πώς ακόμη το εάν θα γίνει αυτό.

Σε Καρά Τεπέ και Μόρια ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, κ. Φραντσέσκο Ρόκα, επισκέφτηκε τον περίκλειστο χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης , όπου συνεχίζεται η καταγραφή των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και τις δομές φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια , συνοδεία του κ. Αντώνη Αυγερινού, προέδρου του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι κ. Ρόκα και Αυγερινός είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ορισμένους από τους νεοεισελφθόντες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί, που περιμένουν να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό «Ρόδος».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ρώτησε για τις ανάγκες που έχουν, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!