Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Πρώτη σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ μετά την εφαρμογή του νόμου για την εθνική ασφάλεια
[CNN Greece]: Πρώτη σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ μετά την εφαρμογή του νόμου για την εθνική ασφάλεια

[CNN Greece]: Πρώτη σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ μετά την εφαρμογή του νόμου για την εθνική ασφάλεια

Την πρώτη της σύλληψη έκανε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ μετά την έγκριση, την Τρίτη, του αμφιλεγόμενουνόμου για την εθνική ασφάλεια στην πρώην βρετανική αποικία.

Την ώρα που οι επικριτές του νέου νόμου τον χαρακτηρίζουν ως «το τέλος του Χονγκ Κονγκ», ένας άνδρας συνελήφθη να κρατάει μια σημαία υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της πόλης.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη με βάση τον σαρωτικό νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της νύχτας περιορίζει κατά πολύ τις δυνατότητες διαδηλώσεων στην πρώην βρετανική αποικία, η οποία το 2019 συγκλονίστηκε από πολύμηνες κινητοποιήσεις.

Εξάλλου, ο νέος νόμος ποινικοποιεί αδικήματα όπως η απόσχιση, η ανατροπή εναντίον της κεντρικής κινεζικής κυβέρνησης, η τρομοκρατία και η συνωμοσία με ξένες δυνάμεις.

Η αστυνομία της πόλης δημοσιοποίησε μάλιστα στο Twitter φωτογραφίες που δείχνουν μία σημαία πεσμένη στο έδαφος μπροστά από έναν άνδρα με μαύρο Τ-shirt που γράφει «Free Hong Kong».

Οι διαθέσεις της κυβέρνησης για την αυστηρή επιβολή του νόμου έγιναν εμφανείς από την πρώτη μέρα: Καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για μια ετήσια συγκέντρωση που σηματοδοτεί την 23η επέτειο της παράδοσης της πρώην βρετανικής αποικίας στην Κίνα, η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να συλλάβει τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ ένας σταθμός του μετρό έκλεισε.

Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Το Πεκίνο αποκάλυψε χθες βράδυ λεπτομέρειες του νόμου περί εθνικής ασφαλείας που διαμόρφωσε κατάλληλα για το Χονγκ Κονγκ, υποσχόμενο να τιμωρεί τα εγκλήματα της απόσχισης και της ανατροπής με έως και ισόβια κάθειρξη και αυξάνοντας τις ανησυχίες για μια πιο αυταρχική εποχή για την πιο ελεύθερη πόλη της Κίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!