Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ο Πούτιν προωθεί την ιδέα της συνόδου κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ
[CNN Greece]: Ο Πούτιν προωθεί την ιδέα της συνόδου κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ

[CNN Greece]: Ο Πούτιν προωθεί την ιδέα της συνόδου κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ

Ο ΒλαντιμίρΠούτιν , με άρθρο που δημοσιεύεται επ’ ευκαιρία της 75ης επετείου της Νίκης κατά του γερμανικού ναζισμού στο αμερικανικό περιοδικό The National Interest, καλεί τους ηγέτες των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συμφωνήσουν στην διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής για να αντιμετωπίσουν το συντομότεροδυνατό τα παγκόσμια προβλήματα.

«Σήμερα, όπως το 1945, είναι σημαντικό να επιδείξουμε την πολιτική βούληση και να συζητήσουμε το μέλλον μαζί» γράφει ο Πούτιν στο άρθρο του.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε διατυπώσει την πρόταση για την διεξαγωγή μιας τέτοιας συνόδου κορυφής τον Ιανουάριο, και τα τέσσερα άλλα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γαλλία και η Βρετανία, είχαν δώσει κατ’ αρχήν τη συγκατάθεση τους.

Η Μόσχα ελπίζει ότι η σύνοδος κορυφής θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μόλις υποχωρήσουν οι φόβοι για τον κορονοϊό παρά τις τεταμένες σχέσεις της με τη Δύση, και ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ξεκινούν από τη Συρία και την Ουκρανία και φθάνουν έως τις φερόμενες πολιτικές παρεμβάσεις της Ρωσίας σε άλλες χώρες.

Η Μόσχα θωρεί ότι σε αυτή την σύνοδο κορυφής οι ηγέτες θα μπορέσουν να συζητήσουν για την παγκόσμια οικονομία, την παγκόσμια ασφάλεια, τον έλεγχο των εξοπλισμών, τον εξτρεμισμό, τον κυβερνοχώρο και την αλλαγή του κλίματος, δήλωσε η Μόσχα. Ο Πούτιν δηλώνει μάλιστα ότι η Μόσχα είχε συγκεκριμένες ιδέες και πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα.

«Βασιζόμενοι σε μια κοινή ιστορική μνήμη, μπορούμε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον και πρέπει να το πράξουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!