Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Πώς η αναζήτηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό εξελίχθηκε σε παγκόσμιο μπραντ-ντε-φέρ
[CNN Greece]: Πώς η αναζήτηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό εξελίχθηκε σε παγκόσμιο μπραντ-ντε-φέρ

[CNN Greece]: Πώς η αναζήτηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό εξελίχθηκε σε παγκόσμιο μπραντ-ντε-φέρ

Ένα αμφίρροπο παγκόσμιο σπριντ βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να ανακαλυφθεί το εμβόλιο που θα σώσει την ανθρωπότητα από την πανδημία του κορωνοϊού .

Τους τελευταίους τρεις μήνες, από τη στιγμή δηλαδή που ο φονικός ιός ξεκίνησε την εξάπλωσή του, η Κίνα, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδίδονται σε έναν πρωτοφανή αγώνα δρόμου προκειμένου να γίνουν οι πρώτες που θα ανακαλύψουν το σωτήριο εμβόλιο. Ωστόσο, παρότι όντως υπάρχει συνεργασία σε πολλά επίπεδα -ακόμη κι ανάμεσα σε εταιρείες παραδοσιακά ανταγωνιστικές- πάνω από την προσπάθεια επικρέμεται η σκιά μιας εθνικιστικής ευκαιρίας για τον νικητή να κερδίσει το πάνω χέρι στη διαχείριση των οικονομικών και γεωστρατηγικών επιπτώσεων της κρίσης.

Αυτό που ξεκίνησε ως κούρσα του ποιος θα κατοχυρώσει τα επιστημονικά διαπιστευτήρια, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τελικά τα έσοδα από ένα επιτυχημένο εμβόλιο, ξαφνικά έγινε ένα ζήτημα επείγουσας εθνικής ασφάλειας. Και πίσω από τον σκληρό αυτό αγώνα βρίσκεται μια σκληρή πραγματικότητα: κάθε νέο εμβόλιο που αποδεικνύεται ισχυρό απέναντι στον κορωναϊό – κλινικές δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κίνα και την Ευρώπη – είναι σίγουρο ότι θα είναι σε μικρό απόθεμα, αρχικά τουλάχιστον, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι δικοί τους πολίτες θα είναι οι πρώτοι που θα το πάρουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!