Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [CNN Greece]: H πορτογαλική Vogue αποσύρει το εξώφυλλο για την ψυχική υγεία που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών
[CNN Greece]: H πορτογαλική Vogue αποσύρει το εξώφυλλο για την ψυχική υγεία που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών

[CNN Greece]: H πορτογαλική Vogue αποσύρει το εξώφυλλο για την ψυχική υγεία που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών

Η Πορτογαλική έκδοση της βίβλου της μόδας, του περιοδικού Vogue , αναγκάστηκε να αποσύρει από την κυκλοφορία ένα από τα εξώφυλλα του τεύχους Ιουλίου Αυγουστου, όταν αυτό προκάλεσε πάρα πολλές διαμαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ανθρώπους που ευαισθητοποιούνται στο θέμα της ψυχικής υγείας .

Το περιοδικό ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ότι αποσύρει το εξώφυλλο στο οποίο απεικονιζόταν μια γυμνή γυναίκα να κάθεται στη μπανιέρα ενός ψυχιατρείου, με δύο νοσοκομες να την παρακολουθούν. Στην ανάρτηση το περιοδικό λέει: «Δεν μπορούμε να είμαστε διχασμένοι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η ψυχική υγεία. Η Vogue Portugal απολογείται για κάθε δυσφορία που μπορεί να προκάλεσε λόγω αυτής της φωτογραφίας. Βλέποντάς την καταλαβαίνουμε κι εμείς ότι το ζήτημα της ψυχικής υγείας χρειάζεται μια πιο προσεκτική προσέγγιση. Απολογούμεθα γι αυτό».

Η ανακοίνωση ήλθε μετά τη θύελλα διαμαρτυριών που ξεσήκωσε το εξώφυλλο, το ένα από τα τέσσερα του «Τεύχους της τρέλας». Η κριτική που ασκήθηκε ήταν κυρίως για το πόσο λάθος στερεότυπο προωθεί στο ζήτημα της ψυχικής υγείας και φροντίδας.

Η ψυχίατρος Σίλβια Μπαπτίστα, από τη Λισαβόνα, έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram ότι το εξώφυλλο ήταν «όλα αυτά που δεν χρειάζεται η δημόσια συζήτηση για την ψυχική υγεία. Το μήνυμα δεν περνάει με το να προσδίδουμε glam στα ζητήματα ψυχικής υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!