Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας στο προσφυγικό
[CNN Greece]: Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας στο προσφυγικό

[CNN Greece]: Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας στο προσφυγικό

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης εκτίμησε ότι ο μέχρι ήμερα απολογισμός από την εφαρμογή του υγειονομικούπρωτοκόλλου στην ακτοπλοΐα είναι ιδιαίτερα θετικός.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο και την Αναστασία Βαμβακά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε ότι: «Τα μέτρα που περιλαμβάνει ελήφθησαν με βάση τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και εφαρμόζονται με συνέπεια από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα πληρώματα και τους επιβάτες. Μου δίνετε μάλιστα την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους για την υπεύθυνη στάση τους. Δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, επιβίβαση και αποβίβαση πραγματοποιούνται ομαλά, όλοι έχουν προσαρμοστεί και επιδεικνύουν την απαραίτητα ατομική ευθύνη.»

Η αναθεώρηση του πρωτοκόλλου

Ο κ. Πλακιωτάκης προσέθεσε ότι: «Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του πρωτοκόλλου είχα δηλώσει ότι αυτό θα επανεξετάζεται διαρκώς, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και τη συνέπεια στην τήρηση των όσων προβλέπει. Αυτό και γίνεται. Παρακολουθούμε τα δεδομένα σε καθημερινή βάση και συζητούμε με τον ΕΟΔΥ. Συνεπείς σε όσα είχαμε ανακοινώσει, προχωρήσαμε ήδη, με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών επιστημόνων, στην αναθεώρηση του πρωτοκόλλου σε δύο βασικά σημεία:

Πρώτον, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Δεύτερον, αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα.

Όσο, όπως ελπίζουμε όλοι, τα επιδημιολογικά δεδομένα εξελίσσονται θετικά, θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε τα μέτρα. Προχωράμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!