Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Πέτσας: Υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown
[CNN Greece]: Πέτσας: Υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown

[CNN Greece]: Πέτσας: Υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown

Επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου για τοπικό lockdown σε περίπτωση εμφάνισης αυξημένων κρουσμάτωνκορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή ακόμη και νομούς ή νησιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να εντοπιστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε ο ιός να μην κυκλοφορήσει στην κοινότητα.

Όπως είπε, σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν και οι πτήσεις από τη Ντόχα όταν εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφικήπεριοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beachbar στη Μύκονο, όπου διοργανώθηκε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Καθηγητής ιολογίας: Πιθανό τοπικό lockdown σε νησί

Για την τουρκική προκλητικότητα

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε γεωτρήσεις με βάση τους τουρκολιβυκούς χάρτες, ο κ. Πέτσας είπε πως η Αθήνα διατηρεί ψύχραιμη στάση.

Εκτίμησε δε, πως ο από τον Μάρτιο υπάρχει κλιμάκωση από πλευράς της Άγκυρας σε ορισμένα πεδία και αποκλιμάκωση σε κάποια άλλα.

Όσον αφορά στην αποκλιμάκωση, έδωσε ως παράδειγμα τις παραβιάσεις του ελληνικούεναέριουχώρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!