Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Π. Πετράκης στο CNN Greece: Θα χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας – Η ανάκαμψη θα είναι ισχυρή (vid)
[CNN Greece]: Π. Πετράκης στο CNN Greece: Θα χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας – Η ανάκαμψη θα είναι ισχυρή (vid)

[CNN Greece]: Π. Πετράκης στο CNN Greece: Θα χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας – Η ανάκαμψη θα είναι ισχυρή (vid)

Τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνικήοικονομία σχολιάζει στο CNN Greece, o καθηγητής οικονομικών επιστημών του ΕΚΠΑ, ΠαναγιώτηςΠετράκης, ο οποίος προβλέπει πως θα χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας .

Σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση 9% φέτος και ανάκαμψη 6% το 2021 βασίζονται στα σημερινά δεδομένα και είναι πολύ πιθανό εάν υπάρχει ταχύτερη ανάκαμψη κάποιων κλάδων όπως η μεταποίηση, η επιβράδυνση να είναι μικρότερη και το rebound της οικονομίας ισχυρότερο.

Ο κ. Πετράκης εμφανίστηκε συγκρατημένααισιόδοξος για τις οικονομικές προοπτικές, τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξήσει τα δημόσια χρέη, τονίζει ο καθηγητής Οικονομικών και αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα.

Αναφορικά με τη δημιουργία bad bank για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων»δανείων ο κ. Πετράκης επεσήμανε πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία και σημείωσε πως έχει αρχίσει να ωριμάζει το πρόγραμμα τιτλοποίησης «Ηρακλής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!