Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Παρέμβαση Ελλήνων Ευρωβουλευτών για την τουρκική προκλητικότητα
[CNN Greece]: Παρέμβαση Ελλήνων Ευρωβουλευτών για την τουρκική προκλητικότητα

[CNN Greece]: Παρέμβαση Ελλήνων Ευρωβουλευτών για την τουρκική προκλητικότητα

Με παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα συνομολόγησε ήδη τη συμφωνία για τα όρια της ΑΟΖ με την Ιταλία και εργάζεται στην ίδια κατεύθυνση και με την Αίγυπτο.

«Στόχος της Ελλάδος είναι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ και σε περίπτωση μη συμφωνίας, η προσφυγή από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης », ανέφερε.

Η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «η Τουρκία απειλεί επισήμως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος, αμφισβητεί την ισχύ των Διεθνών Συνθηκών Ειρήνης της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947). Διεκδικεί νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που ανήκουν στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και δεν έχουν δικαίωμα σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» και συμπλήρωσε ότι «η οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδος με την Τουρκία δεν είναι μια διμερής υπόθεση.

Στις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου λέγοντας «πώς να εξηγήσω εγώ στους συμπολίτες μου στη Ρόδο, στην Κάρπαθο, στην Κάσο και την Κρήτη τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις που παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο;».

«Πώς να εξηγήσω στους συμπολίτες μου στον Έβρο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στη Σάμο που υποδέχονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες δείχνοντας πρωτοφανή αλληλεγγύη τα fake news των Τούρκων που τους παρουσιάζουν ως δολοφόνους μικρών παιδιών; Και πώς να εξηγήσω στους Χριστιανούς συμπολίτες μου ότι η Αγιά Σοφία μπορεί να μετατραπεί σε τζαμί;», διερωτήθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!