Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Συμβουλές προς τους φετινούς υποψηφίους
[CNN Greece]: Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Συμβουλές προς τους φετινούς υποψηφίους

[CNN Greece]: Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Συμβουλές προς τους φετινούς υποψηφίους

Αρκετά διαφοροποιημένες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού , είναι οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις , αφού οι υποψήφιοι πρέπει να προσαρμοστούν στις ειδικάδιαμορφωμένες συνθήκες.

Ο στόχος, όμως, παραμένει κοινός: μία θέση στην ανώτερη εκπαίδευση.

Παρακάτω, ακολουθούν χρήσιμες οδηγίες για να μπορέσουν οι υποψήφιοι να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις εξετάσεις.

Πριν από τις εξετάσεις

  • Παύουμε να επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι κάτι φοβερό, που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, έχοντας ξεχάσει πόσες Εξετάσεις έχουμε δώσει μέχρι τώρα.
  • Οι επιδόσεις δεν είναι «ή του ύψους ή του βάθους». Υπάρχουν αξιόλογες λύσεις στο μηχανογραφικό δελτίο για όλες τις βαθμολογικές δυνατότητες.
  • Δεν προφητεύουμε καταστροφές, γιατί τότε γινόμαστε μικροί προφήτες με ειδίκευση σε αρνητικές προβλέψεις για το ίδιο μας το μέλλον.
  • Δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον μαζί με τους ανθρώπους που μας γνωρίζουν καλά (Γονείς, Φίλοι, Καθηγητές), οι οποίοι είναι βέβαιο πως και σε αυτήν τη δοκιμασία θα βρίσκονται δίπλα μας.
  • Ηττοπαθείς σκέψεις, όπως «δεν θα τα καταφέρω», εντείνουν την ανασφάλειά μας. Αντίθετα, ρεαλιστικές σκέψεις, όπως «θα κάνω την καλύτερη δυνατή προσπάθεια», «ακόμα κι αν δεν πετύχω, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», «οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι σημαντικές, αλλά η πορεία της ζωής μου εξαρτάται και από άλλους παράγοντες», μας βοηθούν να ελέγξουμε το άγχος μας.
  • Δεν χρειάζεται να αναστατωνόμαστε από φήμες της τελευταίας στιγμής για «SOS» θέματα, που δεν επιβεβαιώνονται ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!