Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Οδηγίες και συμβουλές για τη διαχείριση των θεμάτων
[CNN Greece]: Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Οδηγίες και συμβουλές για τη διαχείριση των θεμάτων

[CNN Greece]: Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Οδηγίες και συμβουλές για τη διαχείριση των θεμάτων

Συνεχίζονται τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, ενώ την Τρίτη 23/07 σειρά έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Ο Νεκτάριος Ζουριδάκης, διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου, σε άρθρο του για τις φετινές εξετάσεις στα «Χανιώτικα Νέα », έδωσε οδηγίες που εστιάζουν τόσο σε ψυχολογικές συμβουλές όσο και στις τεχνικές για τη σωστή διαχείριση του γραπτού και του χρόνου της εξέτασης.

Δείτε αναλυτικά τα οκτώ «τρικ»:

 1. «Αποφύγετε να διαβάσετε όλα τα θέματα και μετά να αρχίσετε να γράφετε.
  Αρκετοί μαθητές μόλις πάρουν τα θέματα, κοιτάζουν κατευθείαν το τελευταίο θέμα. Θεωρούν ότι εάν μπορούν να το χειριστούν, τότε θα γράψουν καλά! Αν όμως θεωρηθεί δύσκολο, τότε προφανώς απογοητευμένοι, προσπαθούν να γράψουν με άγχος και κατεστραμμένη ψυχολογία, καθώς συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται να γράψουν τόσο καλά όσο πίστευαν. Παράλληλα χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους.
  Ο κανόνας είναι απλός:
  • Γνωρίζετε κάποιο ερώτημα; Το απαντάτε.
  • Δεν το γνωρίζετε; Κρατάτε κάποιες σημειώσεις στο πρόχειρο (βλ. παρακάτω σχετικά με τη χρήση του πρόχειρου) και προχωράτε στο επόμενο.
  Η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε κάθε ερώτημα διαδοχικά ξεκινώντας από το πρώτο θέμα και καταλήγοντας στο τελευταίο. Όταν εξαντλήσετε τη σειρά των θεμάτων, ακολουθείστε την ίδια τακτική, επιλέγοντας κάθε φορά να ασχοληθείτε με αυτό που θεωρείτε πιο βατό από τα ερωτήματα που απέμειναν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!