Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ντονμέζ: Εντός Ιουλίου οι σεισμικές έρευνες του «Φατίχ» νοτίως της Κρήτης
[CNN Greece]: Ντονμέζ: Εντός Ιουλίου οι σεισμικές έρευνες του «Φατίχ» νοτίως της Κρήτης

[CNN Greece]: Ντονμέζ: Εντός Ιουλίου οι σεισμικές έρευνες του «Φατίχ» νοτίως της Κρήτης

Εντός Ιουλίου θα στείλει η Τουρκία το ερευνητικό σκάφος «Φατίχ» προκειμένου να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες νοτίως της Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας της χώρας του με την κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης στην Τρίπολη της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε παρέμβασή του -μέσω τηλεδιάσκεψης- σε ενεργειακό συνέδριο που έγινε προ ημερών (Turkey Energy Summit) ενημέρωσε εκτενώς για τα επόμενα βήματα του καθεστώτος Ερντογάν στο πεδίο αυτό και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στους νέους σχεδιασμούς.

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε πως η τουρκική εταιρεία Πετρελαίων ΤΡΑΟ έχει υποβάλει αίτηση προς την κυβέρνηση της Τρίπολης για την έναρξη σεισμικών ερευνών στη βάση του γνωστού λεγόμενου Μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης.

Μετά την υποβολή της άδειας και τις σχετικές αναφορές, που έγιναν τόσο στο συνέδριο όσο και δημοσίως, οι έρευνες αυτές τοποθετούνται χρονικά εντός Ιουλίου.

Η ΤΡΑΟ θα ενεργεί εκ μέρους του καθεστώτος της Τρίπολης, όπως πράττει σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, όπου υποστηρίζει ότι έχει άδεια από το κατοχικό καθεστώς.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη αναφορά του Ντονμέζ μέσα σε λίγες μέρες, σχετικά με τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που περιλαμβάνει η συμφωνία της χώρας του με την κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης στην Τρίπολη της Λιβύης, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία αδειοδότησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!